Rekeningen ingeven

Dit is uiteraard de hoofdfunctie van de Presto app. Elke rekening die aan de kassa van je restaurant passeert moet snel en eenvoudig ingegeven kunnen worden. En dit liefst zonder dat je hier zelf al te veel bij moet rekenen.

We kunnen bij elk menu-item op + duwen om het aantal met 1 te verhogen of op de – voor het omgekeerde. Indien er een groot aantal ingegeven moet worden, kan je dit aantal ook zelf ingeven i.p.v. 14x op de + te duwen.

Huidige rekening een naam geven

Links bovenaan ons invoerpaneel zien we het nummer van onze huidige rekening staan. Als we geen specifieke naam ingeven voor een rekening, wordt de rekening opgeslagen onder dit nummer. Wanneer je bepaalde rekeningen een naam wilt geven, om deze zo later eenvoudiger terug te vinden, kan je een naam ingeven op de plaats waar ‘Naam van rekening’ staat. De ingegeven rekening wordt dan opgeslagen onder deze naam. De volgende rekeningen worden gewoon verder geteld.

 voorbeeld:

Als we rekening #17 een naam geven, wordt de volgende rekening nog steeds #18. Rekening #17 wordt toegevoegd achter de zelf gekozen naam die we hiervoor gekozen hebben.

Opgeslagen rekeningen bekijken

Een overzicht van al onze rekeningen kunnen we bekijken door rechts van de naamgeving op de knop ‘bekijk opgeslagen rekeningen’ te klikken. Als we hierop klikken, wordt het overzicht van alle rekeningen ingeladen, boven ons invoer scherm! Dit wil zeggen dat we een rekening kunnen ingeven, snel het overzicht bekijken en daarna terug kunnen keren naar ons invoer scherm zonder de rekening op te slaan! Alle ingegeven items blijven zoals ze staan.

Via de knop ‘Keer terug naar invoer’ kunnen we terugkeren naar ons invoerscherm.