Events testen

Elk evenement kan getest worden om te kijken of alles goed staat alvorens een evenement effectief te activeren. Het testen van evenementen kan helpen tijdens het aanmaken van de menulijsten, maar kan achteraf ook gebruikt worden om via deze manier de resultaten van een evenement te bekijken.

Tijdens het testen kan je alle functionaliteiten van een evenement bekijken en uitproberen. Wat je niet kan doen in een testevent zijn de volgende functionaliteiten:

  • Nieuwe rekeningen opslaan
  • Bestaande rekeningen bewerken
  • Online betalingen ontvangen
  • Shiften splitsen

Alle andere functionaliteiten blijven wel beschikbaar tijdens het testen. Zoals ingegeven rekeningen raadplegen of alle gegevens exporteren naar excel of PDF.

Test modus activeren

Als je een evenement wenst te activeren, zie je ernaast een link staan “testen”. Wanneer je hier op klikt opent het evenement in test-modus.

Ook als je een evenement aan het bewerken bent, kan je helemaal rechts bovenaan op “testen” klikken om het evenement al even tijdelijk te testen.

Wanneer zit je in test-modus?

Als de applicatie in test-modus zit kan je aan verschillende elementen zien dat de app in test-modus is. De knop ‘exit testmode’ is enkel beschikbaar in de test-modus en de knop om rekeningen op te slaan zal nooit paars worden.